Søg på arkitekt

 

Copenhagen Design Week 1.0 debuterer med bæredygtighed


21-08-2009 10:25:00
 

Copenhagen Design Week


Copenhagen Design Week

 
 
 
print
Nu er det ikke kun modeverdenen, der har fået en hel uge i det københavnske. Hovedstaden kommer til at summe af designoplevelser, aktiviteter og debatter, når den første Copenhagen Design Week løber af stablen fra den 27. august til den 6. september 2009.

Oplæg til FNs klimakonference
 I premiereåret 2009 er temaet bæredygtigt design, og tematikken lægger op til FN´s klimakonference (COP 15), som finder sted senere på året. Fælles for alle indslag er fokus på design og arkitektur, der får betydning for erhvervslivet, samfundet og klimaet.

Tilsammen belyser ugens begivenheder den positive rolle design kan spille i forhold til de miljømæssige og sociale udfordringer, verden står overfor.

Inspiration til virksomheder
Copenhagen Design Week er skabt på initiativ af Økonomi- og Erhvervsministeriet og ugen udvikles og afvikles af Dansk Design Center i samarbejde med en række partnere.

Christian Scherfig, administrerende direktør for Dansk Design Center siger:

”Copenhagen Design Week 2009 præsenterer et bredt spektrum af design – fra mode til produktdesign og over i de nyere områder som service- og interaktionsdesign. Hvert element i programmet udforsker designs positive betydning. Vi håber design-ugen vil inspirere både private og offentlige virksomheder og et bredt publikum af designinteresserede”.

Copenhagen Design Week samler en bred vifte af begivenheder og præsenterer design gennem blandt andet prisoverrækkelser, udstillinger, messer og seminarer. Inspirerende personligheder fra både offentlige, private og kreative sektorer verden over vil deltage i Copenhagen Design Week´s events.

Højdepunkter i programmet til Copenhagen Design Week 2009-08-19:

- Verdens største designpris INDEX: DESIGN TO IMPROVE LIFE. Omfatter blandt andet udstilling af nominerede cases på Kgs. Nytorv og en prisuddelingsceremoni med topnavne fra den internationale designverden.

- Rejseudstillingen IT’S A SMALL WORLD udfordrer den danske designtradition og undersøger fremtidens designpraksis I et globalt perspektiv. Udstillingen åbner i Dansk Design Center samtidig med Copenhagen Design Week.

- TALENT SHOW: På COPENHAGEN SHOWHOW præsenteres også frugten af designstuderendes arbejde med bæredygtigt design. Design- og arkitektskolerne under kulturministeriet er inviteret til at deltage i denne priskonkurrence.
 
- Designmessen CODE09 viser nye tendenser og innovative designprodukter. CODE står for COpenhagen DEsign og er Nordens nye internationale mødested for de ultimative trends inden for design, møbler, interiør, belysning, tekstil og teknologi.

- COPENHAGEN FURNITURE FESTIVAL: En festival fyldt med møbeldesign, oplevelser for alle sanser og de nyeste tendenser. Som tilskuer kan man via festivalbusser komme rundt og se samtlige af festivalens udstillinger og showrooms.

Derudover gennemføres en række faglige og erhvervsrettede, internationale seminarer, workshops og debatter, der angriber designugens tema fra forskellige vinkler.

Læs mere på: www.copenhagendesignweek.dk


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk