Søg på arkitekt

 

Christian Flindt forener træ og gummi i nyt møbeldesign


08-10-2009 09:14:00
 

Woody Benchmark


Woody Benchmark

 
 
print
Resultatet af den spændende materialeforening er en blød og siddevenlig gummibænk med ben drejet i træ. Christian Flindt er en designer, som tør og vil, og det afspejler sig blandt andet i de materialer, han vælger at arbejde med. Således blev Woody Benchmark til.

En bænk bliver til…
Bænken med navnet Woody Benchmark er resultatet af et samarbejde mellem Christian Flindt, møbelkonservator Teis Abrahamsen og Frederiksborg Slot – et samarbejde indgået med den målsætning at forene materialerne træ og gummi i et møbel. Siddefladen er fremstillet af plastafstøbninger på et arbejdsbord af træ, hvorefter træbenene er monteret direkte i plastmassen.

Fra arkitekt til møbeldesigner
Christian Flindt er oprindelig uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus. Hans talent og spirende succes inden for møbeldesign tyder dog på, at han har fundet sin niche. Selv om Flindt er ny på den danske møbeldesignscene, har han deltaget på en lang række danske og internationale messer, herunder Formland 2004, Tokyo Designers Block 2003, Scandinavian Furniture Fair 2003, Stockholm Furniture Fair 2003, Habitat Dublin og Salone Satelitte de Mobile 2003.

Nysgerrighed – en drivkraft
Plast, ler, bambus og aluminium er Christian Flindts favoritmaterialer, som han nysgerrigt sammensætter på anderledes måder. Arbejdsprocessen er enkel og let at gå til – han starter nemlig helt forfra hver gang.

"Jeg er ikke bange for indledende fejl, for min erfaring er, at først dér opstår de tilfældigheder, der i sidste ende skaber mit design", siger Christian Flindt om sin måde at arbejde på.

Før det endelige design kan lanceres, har Flindt lavet mange forsøg i skala 1:1 for at sikre sig, at der er fuldstændig styr på skala og form.

Prisbelønnet design
Flindt har i flere sammenhænge høstet national anerkendelse for sine designs. ’Ripple Chair’, hans første produktion for Paustian, vandt den Den Danske Designpris i 2008/2009, mens han selv blev kåret som årets designer af Bo Bedre i 2006.

Læs mere om Woody Benchmark på www.danishcrafts.dk

Billedet:Danish Crafts 2009/www.jeppegudmundsen.com


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk