Søg på arkitekt

 

Cecilie Manz vinder Den Danske Designpris


06-11-2008 14:57:00
 
 

Vinder af Den Danske Designpris 2008-2009, Cecilie Manz.


Vinder af Den Danske Designpris 2008-2009, Cecilie Manz.

 
 
print
Cecilie Manz er for anden gang blevet tildelt Den Danske Designpris – den prestigefyldte designpris tildeles hende denne gang for glasserien Minima for Holmegaard.

Den 5. november modtog Cecilie Manz Den Danske Design Pris 2008-2009. Prisen, som tildeles det ypperste af dansk design, blev overrakt af HKH Kronprins Frederik ved en storstilet ceremoni på Dansk Design Center.

Cecilie Manz modtog hæderen for den funktionelle og smukke glasserie Minima, som hun har skabt i samarbejde med Holmegaard.

Skandinavisk modernisme
Juryens begrundelse af valget lyder:

”Minima er en flot løsning på opbevaringsdesign. Serien er bred og godt formmæssigt forenet, og den opfylder mange behov. Det er smukt og et af de bedste bud på skandinavisk modernisme anno 2008. Minima bevæger sig væk fra plastikcontaineren i sit design, som dels er en genfortolkning af mælkeflasken og tradition, og dels overrasker med en lækker ’feeling’. Hele serien fungerer, og er vellykket i såvel farve- som tonevalg”.

Cecilie Manz udtaler selv om hæderen:

"At Minima vinder Den Danske Designpris er et dejligt skulderklap for både Holmegaard og mig selv. Det virker ansporende for det videre samarbejde og rent personligt er jeg selvfølgelig lidt stolt”.

Enkel og elegant
Minima-serien består af fire forskellige størrelser flasker med låg, et vandglas samt opbevaringsskåle i to størrelser. Flaskernes form leder tankerne hen på gammeldags mælkeflasker og kan anvendes til alt fra vand til vin. Desuden er de smalle nok til at stå i køleskabsdøren.

Cecilie Manz har taget udgangspunkt i et helt basalt formsprog, der undsiger alle overflødige detaljer. Linjerne er rene og formsproget forfinet. Samtidig har Cecilie tilføjet serien en moderne og finurlig funktionalitet, som på vandglassene, der har en lille ’knop’, så de ikke kiler sig fast ved stabling. Minima-serien fås i klart og turkis glas.

Cecilie Manz & Holmegaard
Cecilie Manz har været tilknyttet Holmegaard som designer siden 2005. Samarbejdet har resulteret i en lang række glasdesigns, der forener de stolte Holmegaardske håndværkstraditioner med et nutidigt og innovativt formsprog.

Blandt hendes øvrige glasdesigns kan blandt andet nævnes Flower Pot og Simplicity, som allerede har fået status af nye glasklassikere, samt den helt nye glasserie Nimb.

Cecilie Manz er en af Danmarks mest anerkendte designere og har vundet flere internationale priser for sit enkle og funktionelle design.

I 2004 blev hun første gang belønnet med Den Danske Designpris, ligesom hun er blevet tildelt Finn Juhls Arkitekturpris og Møbelprisen. Desuden er et af hendes møbeldesigns repræsenteret på Museum of Modern Art, New York.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk