Søg på arkitekt

 

Carl Hansen & Søn fejrer 100 års håndværk


23-10-2008 09:39:00
 
 
 
 
 
print
En af Danmarks mest velrenommerede møbelproducenter fylder 100, og lancerer i den anledning særudgaver af de populære Wegnerstole; Skalstolen og Wingchair.

Carl Hansen & Søn, som er verdens største producent af Hans J. Wegners møbler, fejrer sit 100 års jubilæum d. 28. oktober 2008. To af firmaets mest populære stole bliver i den festlige anledning lanceret i særlige udgaver og i et begrænset antal, som bliver tilgængelige i forbindelse med jubilæumsdagene.

Knud Erik Hansen kan dårligt skjule sine følelser, når han fortæller om sin familieejede virksomhed, som fylder 100 år her i oktober. Det var hans bedstefar som startede forretningen, og hans far som igangsatte samarbejdet med Hans J. Wegner, hvilket bragte firmaet helt frem i første geled under den voldsomme udvikling af dansk design i 1950’erne.

Satsede på Wegners design
“Selvom jeg kun var en dreng dengang, husker jeg tydeligt vores 50 års jubilæum,” fortæller Knud Erik Hansen, ejer og administrerende direktør.

”Det var en stor begivenhed i de dage – for der var kun få møbelfabrikker, som formåede at holde forretningen kørende i 50 år. Og dengang havde jeg ikke fantasi til at forestille mig, at jeg selv ville drive forretningen 50 år senere.”

I dag er det Knud Erik Hansen, som har overblikket over en international virksomhed, der er vokset hastigt, siden han tog over i 2001. Produktionen foregår fortsat i Danmark, mens møblerne sælges over hele verden – ikke mindst fordi firmaet med stort held har satset på Hans J. Wegners design.

Carl Hansen, Søn og Wegner
“Min far, Holger Hansen, var møbelsnedker såvel som en dygtig forretningsmand. Han arbejdede tæt sammen med Wegner fra 1949 – mens Wegner stadig var ret ukendt – og frem til sin alt for tidlige død i 1962. Det var en spændende tid for møbelbranchen i de år, hvor begrebet ”dansk design” blev populært over hele verden. Vores virksomhed var blandt de førende kræfter i udviklingen – ikke mindst ved at sige farvel til tidens tunge mahognimøbler og goddag til en helt ny måde at designe, fremstille og sælge møbler.”

Knud Erik Hansen påpeger, at Y-stolen, CH24, var blandt de første produkter af samarbejdet mellem hans far og Hans J. Wegner. I dag er Y-stolen fortsat den bedst sælgende Wegnerstol, men dog kun én blandt mange Wegnermøbler, firmaet fremstiller.

100 års special editions
Carl Hansen & Søn fejrer sit 100 års jubilæum ved at markedsføre begrænsede og nummererede udgaver af to Wegnerstole, nemlig Skalstolen, CH07, som kun fremstilles i 250 eksemplarer, og lænestolen Wingchair, CH445, med tilhørende fodskammel, CH446, som kun fremstilles i 100 eksemplarer.

Udover disse to limited editions, kan der bestilles Y-stole med en specielfremstillede jubilæumsplade i en kort periode. De begrænsede udgaver vil være tilgængelige fra 28.oktober 2008.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk