Søg på arkitekt

 

Brændeovnen er fremtidens alternative varmekilde


30-10-2008 13:35:00
 
 
 
 
print
En brændeovn er en oplevelse for alle sanser – ovnens svage knitren, skæret fra de dansende flammer, de magiske skygger hen ad stuegulvet og den friske duft af træ fra brændekurven.

Selv varmen fornemmes anderledes og føles mere naturlig end den, man får fra en gasovn eller en elektrisk varmekilde. Alt sammen er med til at gøre et hus til et hjem.

CO2-neutral energikilde
Opvarmning med træ i en moderne miljøcertificeret brændeovn er miljøvenlig, fordi varmekilden – i modsætning til fyring med fossile brændstoffer som olie, kul og gas – er CO2-neutral.

Det betyder kort sagt, at et brændestykke ved forbrænding afgiver ca. den samme mængde CO2, som hvis det gik i forrådnelse i skovbunden.

Undgå dog fyring med vådt træ og husholdningsaffald, samt vær opmærksom på utilstrækkelig tilførsel af ilt ved forbrændingen, hvilket frigiver gas og forurenende partikler til miljøet. Men læser man vejledningen, er brændeovnen CO2-neutral og ganske forureningsfri.

Blandt fremtidens varmekilder
I de fleste lande genplanter man løbende mere træ, hvilket sikrer fremtidens energiforsyning, uden at det går ud over omfanget af skove og plantager. Derfor kan du trygt fyre op – uden at skade miljøet.

Med Danmark og Tyskland som hjemmemarkeder - og en stor eksport af ovne til adskillige andre europæiske lande - har Jydepejsen slået sit navn solidt fast som leverandør af kvalitetsovne, der først og fremmest er vigtige varmekilder, og som oven i købet fremstår som eksklusive, veldesignede møbler.

Design og teknologi følges ad
Jydepejsens direktør, Henrik Nielsen, fastslår vigtigheden i hele tiden at udvikle sig inden for både banebrydende design og en konstant forfinet teknologi.

Jydepejsen arbejder på et solidt fundament af mange års gode, håndværksmæssige traditioner, og det giver plads til spændende nytænkning og produktudvikling.

Kvalitetsværdier såsom komfortabel betjening, optimal forbrænding, tidløst design og miljøbevidst adfærd er afgørende kendetegn for et stærkt produkt.

Anerkendt designer
Således har Jydepejsen indgået et samarbejde med den anerkendte møbelarkitekt, Anders Nørgaard, som har formgivet nogle af virksomhedens seneste modeller, nemlig Cubic-serien.

”Vores kunder forventer, at der kommer nyt, og at der kommer nyt design. Derfor er det også en stor fornøjelse for os at have indgået samarbejde med en meget anerkendt designer, der med sin kollektion har tilført Jydepejsens sortiment nye og spændende elementer“, siger direktøren.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk