Søg på arkitekt

 

Bordlamper i forskellige afskygninger


04-06-2010 09:12:00
 
 
 
 
print
Bordlamper i forskellige afskygninger

Lys er essentielt i boligindretningen. Og hvad end man er til noget helt stringent og enkelt, eller man gerne vil lege lidt med lyskilderne i boligen, så er der et væld af spændende muligheder. Her giver Møbelbasen tre bud på skønne bordlamper med hver deres særlige udtryk.

Chaos belysning


De danske designere Niels Hvass og Christina Strand er de kreative kræfter bag lampen Chaos. De udgør designteamet Strand+Hvass og har efterhånden fremstillet en del smukke og tidssvarende møbler og lamper. Chaos lampen fås både på en fod, men også som den firkantede bordlampe med de unikke detaljer. Chaos kom til verden i 2005, og hvis det er en anderledes og skulpturel lampe, du synes din boligindretning lige mangler, så er her et oplagt bud. Designet gør, at lyset kommer til udtryk på en helt særlig måde, og et utal af fine skygger blander sig med lyset.

En nysgerrig lampe


Lampen Nosy så dagens lys i 2008, og det er designerne Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, der er hjernerne bag. Med sit lange, slanke, næsten slangende udtryk er lampen et godt bud på en anderledes skrivebordslampe, men den vil også gøre sig godt i en vindueskarm eller på det lille bord ved siden af sofaen. Den lille skærm og det spinkle udtryk lampen har, kan godt få lampen til at se ud som om, at den er mere til pynt, end den egentlig er funktionel. Det er bare ikke tilfældet. En stor skærm er ikke et must, for at få stort udbytte af din lampes skær, og det er Nosy et godt eksempel på. Under den lille skærm har Nosy en asymmetrisk reflektor, som sørger for en stor spredning af lampens lys.

Et lysende rør


Det er næsten ikke til at finde ud af, hvor man skal begynde eller ende, hvis man skal igennem designeren Tom Dixons katalog. Han har fremstillet utallige designs og et af de helt skønne, er bordlampen Pipe table light. Lampen er udformet i aluminium og har en mat overflade på ydersiden, mens lampens indre er mere blankt og skinnende. Om man er til den sorte og guldfarvede maskuline lampe, eller den mere feminine hvide og lyslilla står jo frit for, men smukke, det er de begge to.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk