Søg på arkitekt

 

Biopejsen – design af levende ild


12-11-2008 15:05:00
 

Aftenhygge med en biopejs fra Dreyke.


Aftenhygge med en biopejs fra Dreyke.

 

Cardano fra Dreyke.


Cardano fra Dreyke.

 

Ophængning af en biopejs kan finde sted overalt i hjemmet.


Ophængning af en biopejs kan finde sted overalt i hjemmet.

 
print
Tænd op i biopejsen og nyd flammernes strålevarme uden forurenende partikler, røg og sod – med biopejsen får du således alt det bedste fra den åbne ild, uden besvær, og uden at belaste miljøet.

Med en biopejs får du mulighed for at skabe hygge med levende ild inden døre. Biopejsen fungerer uden aftræk eller skorsten, og du kan hænge den på væggen lige, hvor du ønsker det. Det kan være i stuen, i køkkenet, ude i entréen, på kontoret eller endda ude i det fri på din altan eller terrasse.

En supplerende varmekilde
Biopejsens brændselskilde er bioethanol, som ikke forurener eller belaster luftvejene. Bio ethanolen er fremstillet af rene råvarer som kartofler, majs, roer og hvede. Selvom pejsen ikke skal ses som en primær varmekilde, er den et godt supplement til den almindelige opvarmning. Varmen går ikke tabt, som f.eks. brændeovnsvarme gør igennem en almindelig skorsten eller aftrækskanal. Den forbliver derimod 100 pct. inde i rummet og bidrager derfor til rummets opvarmning.

En biopejs er på mange måder design af levende ild. Vælg således mellem mange små flammer, der brænder i rolige blus, eller højere og større flammer, alt efter hvilken stemning, du ønsker at skabe i dit hjem.

Behageligt indeklima med biopejs
Med traditionelle brændeovne kan man få problemer med at holde fugtigheden oppe på et acceptabelt niveau, idet brændeovne dræner indeluften for vand. Det problem har man ikke med åbne ildsteder, idet forbrænding af bioethanol kun udskiller ren vanddamp og kun en smule kuldioxid, som herved befugter indeklimaet.

Hermed undgår man udtørring af f.eks. gulve, vægge, lofter og møbler i træ. Udover vanddamp og CO2 findes andre stoffer i så lille en koncentration, at de ligger langt under den tilladte grænseværdi. Da forbrændings temperaturen er så lav, frigives de sundhedsskadelige stoffer ikke.

Sikkerhed med biopejsen
”Vores mål har været at udvikle en rolig, kontrolleret og venlig ild, fordelt på flere små eller få større flammer. Vi opdagede hurtigt, at selv de mindste marginaler havde afgørende effekt for, hvordan ilden opførte sig. Det kan ikke være anderledes: Vi vil aldrig sælge et produkt, vi ikke vil have hængende på vores egen væg,” siger Kent Weiling, medejer af virksomheden Dreyke, som producerer biopejse af høj kvalitet, sikkerhed og design.

For at optimere sikkerheden har Dreyke eksempelvis valgt ikke at lade bioethanolen brænde i åbne skåle, men i stedet i et lukket brændkammer med huller, der kun tillader den kontrollerede flamme at komme igennem.

Dekorative biopejse skåner både mennesker og miljø. De er derfor et oplagt alternativ til dem, der ikke kan tåle røgen fra afbrænding af træ, samt de personer der ikke ønsker soden og de giftige partikler, som en almindelig brændeovn kan forårsage.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk