Søg på arkitekt

 

Bæredygtigt design med Wood is Good


19-12-2008 13:02:00
 

I 2007 var præmien en tur til en FSC-certificeret regnskov i Honduras.


I 2007 var præmien en tur til en FSC-certificeret regnskov i Honduras.

 

Dommer Tobias Jacobsen og Wood is Good-vinderen Jonas Pedersen.


Dommer Tobias Jacobsen og Wood is Good-vinderen Jonas Pedersen.

 

Dommerne Henrik Marstrand, Mater, og Louise Campbell. Stolen vandt 2. pladsen.


Dommerne Henrik Marstrand, Mater, og Louise Campbell. Stolen vandt 2. pladsen.

 
print
Helstøbt design, der leder tankerne tilbage til Børge Mogensen – Det var nogle af de ord, som Jonas Pedersen fik med sig på vejen som vinder af årets store konkurrence om bæredygtigt design, ”Wood Is Good”.

23 design- og arkitektstuderende fra hele landet deltog i årets store Wood is Good-konkurrence, som sætter fokus på bæredygtige designs og materialer.

Spændende rejse til Nicaragua
Form, funktion og grøn fremtid er nøgleordene for konkurrencen, og ifølge dommerpanelet kom netop de ingredienser bedst til udtryk i garderobeløsningen ”Extrude”, som er designet af Jonas Pedersen, studerende på Århus Arkitektskole.

Den unge arkitektstuderende kunne derfor lade sig hylde som vinder af designkonkurrencen, og han kan nu se frem til en spændende rejse til Nicaragua.

Her skal han blandt andet være med til at udforme en prototype af sit eget design i samarbejde med den bæredygtige møbelproducent Simplemente Madera.

Helstøbt og gennemtænkt
Vinderproduktet er en fleksibel og let garderobe-løsning, der kan justeres og formes efter brugerens behov.

Dommerpanelet roste designet for at være helstøbt, gennemtænkt og for at have detaljer, som leder tankerne tilbage til de danske designklassikere og i særdeleshed Børge Mogensen.

Konkurrencens andenplads gik til Kamilla Lang Hermansen, også fra Århus Arkitektskole, for sin multifunktionelle stol, mens Jonas Lyngby Jensen (Danmarks Designskole) erobrede 3. pladsen for en pladsbesparende garderobe til kontormiljøer.

Fokus på bæredygtigt træ
Det oprindelige FSC Design Award 2008 blev i år afholdt for tredje gang - denne gang under navnet Wood Is Good.

Formålet med konkurrencen er at sætte fokus på bæredygtighed og træ på en ny og anderledes måde, så arkitekter og designere i fremtiden har større kendskab til betydningen af deres valg af materialer og udformningen af deres designs set ud fra et miljø¸- og bæredygtighedsperspektiv.

Prisvindende designere
Dommerpanelet bestod af de prisvindende designere Louise Campbell, Cecilie Manz og Tobias Jacobsen samt direktør og stifter af den etiske designvirksomhed Mater, Henrik Marstrand.

Wood Is Good afholdes af FSC Danmark i samarbejde med Udviklingscenter for møbler & træ samt miljøorganisationerne WWF Verdensnaturfonden og Nepenthes.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk