Søg på arkitekt

 

Årets boligtrends


02-07-2010 09:24:00
 
 
 
 
print
Årets boligtrends

I 2009 satte nye møbeldesignere dugfriske trends og skabte kommende klassikere. For eksempel den irske designduo Strictly Designs nyskabende lænestole og designeren Jacob Gubis genbrugsstole eller Christian Flindts gummi-bænk. Det er især indenfor design af stole, at der har været rigtigt mange nye bud på kommende klassikere. I det nye årti vil der utvivlsomt også blive designet nye og inspirerende møbler. Men lad os se på, hvad der kan være et godt bud på fremtidens generelle tendenser indenfor boligindretning.

Bæredygtighed

Tendenserne indenfor fremtidens design og indretning er åbenlyse. Vi tog hul på en af de mest udbredte tendenser allerede i 2009, og i løbet af i år har den udviklet sig endnu mere, nemlig bæredygtighed og fairtrade. Der bliver designet og fremstillet møbler efter et koncept om genanvendelighed, og materialerne er derfor ofte træ og andre naturmaterialer som for eksempel porcelæn, ler, sten, kork og pap. Det er dog vigtigt, at designet stadig holder.

Simpelt og funktionelt

En tendens i 2010 er også begrebet ”new modesty”, som direkte oversat betyder en ny form for beskedenhed. Der er tale om en ny og lettere underspillet indretningsstil, hvor der ikke er plads til overflødige og unyttige ting. Der er fokus på funktionalitet i indretningen med tanke for miljøet og bæredygtighed. New modesty er den minimalistiske og moderne tendens inden for bæredygtig indretning. En anden tendens er den mere rustikke indretning, baseret på begrebet ”farmer life”. Den landlige indretning kombineres med det simple, og der bruges gerne antikke møbler i rustikt træ, og accessories i støbejern og ler. Der er fokus på det biodynamiske og økologiske, hvorfor naturen også trækkes ind i rummet med træstubbe og korn i vasen i stedet for blomster.

Teknologi og farver

En anden trend er at indrette boligen efter den eksotiske tendens, med et strejf af moderne teknologi, kombineret med det traditionelle. Teknologien er især rykket ind i hjemmet, som man allerede så det i 2009, med elektroniske billedrammer, kunstige blomster og selvtænkende støvsugere. Det eksotiske kommer frem ved en eksperimenterende stil med nyfortolkende idéer og leg med farver og materialer. Der er dog ikke kun tale om pangfarver, som var på mode i 2009, men i stedet støvede afdæmpede farver. Især kommer der også fokus på nye materialer og eksperimenterende former. De gamle klassiske designermøbler har også fået en revival i 2010. Det bliver moderne at erhverve sig klassikere frem for Ikea-møbler, da klassikerne er holdbare og anvendelige i mange år. Desuden kan de gå i arv og dermed også få en yderligere historie, eller man arver selv møblerne eller køber dem antikt.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk