Søg på arkitekt

 

Anna Carin Dahls eventyrlige univers


08-07-2010 09:25:00
 
 
 
 
print
Anna Carin Dahls eventyrlige univers

Smukt, naivt og humoristisk er blot nogle af de ord, der er blevet anvendt til at beskrive Anna Carin Dahls brugskunst, som placerer sig i krydsfeltet mellem design og unika. De sjove, naturinspirerede motiver går igen i porcelænsvaser, kopper, krus og lysestager – en dekorativ rød tråd hentet direkte fra naturen ind i vores stuer, hvor Anne Carin Dahls design efterhånden er en populær pynt. Og ordet ’pynt’ er ikke bare tilfældigt valgt. Anna Carin mener nemlig selv, at det er vigtigt at arbejde med det kreative og poetiske, i kontrast til den rene funktion.

Inspiration fra naturen


Anna Carin Dahl arbejder først og fremmest med naturinspireret porcelæn. Hun er kendt for sit eventyrlige univers med træer og dyr – og udgangspunktet for det naturlige univers, som går igen i hendes keramik, skal hentes i hendes svenske baggrund. Barndommen har beriget Anne Carin med minder fra den uspolerede natur i det svenske skovlandskab kombineret med det rå og urbane udtryk i det travle byliv. Tilsammen har minderne inspireret Anna Carin til design af det flotte, håndlavede brugskunst, som hun i dag producerer i eget navn.

Fra Danmarks Designskole til DesignerZoo

Anna Carin Dahls faglige baggrund er en uddannelse som keramik- og glasformgiver fra Danmarks Designskole i 2002 kombineret med studier i USA blandt andet ved Rhode Island School of Design samt Pilchuck Glass School. Hendes designstudie er placeret i ’designerkollektivet’ DesignerZoo, som har eksisteret siden 1999. DesignerZoo tæller en designbutik, et galleri med skiftende udstillinger samt otte arbejdende værksteder. Et varierende udvalg af dansk design, kunsthåndværk og kunstprodukter pryder de 800 m2, som butik, galleri og værksteder breder sig over. Det meste skabt at husets egne designere – heriblandt Anna Carin Dahl – men også krydret med 15-20 inviterede designere udefra. Alt i alt udgør DesignerZoo et dynamisk udstillingssted, som afspejler, hvad der rør sig i tiden inden for moderne design. 

Anna Carin kan ud over at være repræsenteret i DesignerZoos udstilling også bryste sig af internatonal anerkendelse, idet hun gennem sin karriere har høstet flere priser samt udstillet uden for de nordiske grænser.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk