Søg på arkitekt

 

Amerikansk anerkendelse til dansk design


16-01-2009 13:40:00
 

Wishbone-stumtjeneren fra busk+hertzog.


Wishbone-stumtjeneren fra busk+hertzog.

 

Møbelarkitekten Anders Nørgaard.


Møbelarkitekten Anders Nørgaard.

 

Plasma-bænkene også fra busk+hertzog.


Plasma-bænkene også fra busk+hertzog.

 
print

En hel stribe danske designvirksomheder har fået den anerkendte amerikanske designpris Good Design for alt fra bagagehåndtering til nye, stilrene designermøbler.

Hele 11 danske designprodukter er netop blevet belønnet med den prestigefyldte amerikanske Good Design-pris.

Kategorierne spænder vidt fra medicin og til møbler, og de mange priser vækker stor begejstring hos designbrancheforeningen Danish Design Association (DDA).

Meget andet end klassikerne
”Det er superflot, jeg kan ikke erindre, at så mange forskellige danske designprodukter samtidig har fået en amerikansk pris, der har høj status og et godt ry. Vi oplever en større bevågenhed omkring dansk design, og især at det er meget andet end klassikerne. Fokus er kommet tilbage, og jeg tror, det er en kombination af, at branchen er vågnet op og gør opmærksom på sig selv i udlandet, ligesom Index har betydning, fordi prisuddelingen har fået en rolle på den internationale scene,” forklarer Gitte Just, direktør for DDA til Dagbladet Børsen.

Møbelbranchen repræsenteret
På møbelsiden markerer møbelarkitekt Anders Nørgaard sig med en pris, mens teamet busk+hertzog ligefrem har høstet to af slagsen.

Møbeldesignerne Flemming Busk og Stephan Herzog har været et team siden 2000, hvor de mødtes ved tilfældighedernes spil.

Flemming Busk skulle have hjælp til sin computer, men faktisk blev mødet indledningen på et frugtbart samarbejde, hvor 1+1 bliver til mere end 2 i den kreative proces.

Dobbeltpris til busk+hertzog
Da de først mødtes var den ene designer og den anden forretningsmand. Og nu, knap et årti efter, er begge både designere og forretningsmænd – og altså indehavere af en dobbelt Good Design-pris.

busk+hertzog har vundet prisen for både deres Wishbone-stumtjener og Plasmabænke. Det er dog ikke første gang at de to designs påhæftes fine udmærkelser.

I marts 2008 modtog busk+hertzog således en Red Dot for stumtjeneren, og i december 2007 fik Plasma den prestigefulde IF Product Design Award.

De danske vindere af Good Design-prisen:

• Be fra GN Resound
• Wishbone fra busk+hertzog
• Plasma-bænkene fra busk+hertzog
• One Chair af Anders Nørgaard
• 3B Bagagehåndtering, CPH Design
• UnidrainBathroomWellness, Unidrain
• EvaSolo, Claus Jensen, ToolsDesign
• Lindberg Temple 16 Eyewear-briller
• Slights-briller af Designit
Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk