Søg på arkitekt

 

70’ernes design vender tilbage i 2009


05-02-2009 13:39:00
 

Tom Dixons banebrydende Wingback stol oser af stilfuld retro.


Tom Dixons banebrydende Wingback stol oser af stilfuld retro.

 

Både Louise Campbell og Tom Dixon benytter elementer fra 70'erne.


Både Louise Campbell og Tom Dixon benytter elementer fra 70'erne.

 

Louise Campbells mønstrede The Prince Chair vækker mindelser om ornamentik.


Louise Campbells mønstrede The Prince Chair vækker mindelser om ornamentik.

 
print
2009 tyder på at blive et farverigt år, hvor dem, der vil være med på moden, lige så godt kan begynde at genopfinde fornøjelsen ved pangfarver, ornamentik og bløde former – i år får 70’erne deres renæssance.

Hvordan skal din bolig se ud i 2009, hvis du skal følge tidens seneste trends og tendenser? I et indslag for JPtv giver Flemming Lindholdt Madsen fra designhuset Cph Square et bud på nogle af årets mest dominerende boligtrends. Og tendensen er soleklar: Halvfjerdserne er på vej tilbage, mine damer og herrer, og overskrifterne hedder orientalsk ornamentik, farverne grøn, orange og gul, bløde former og kunst i form af møbler.

Grønt, orange og gult køkken
”Det, som vi ser, er at det orientalske kommer ind i formen i kraft af ornamentikken,” forklarer Flemming Lindholdt Madsen og eksemplificerer tendensen ved at fremvise Louis Campbells The Prince Chair, som i sin elegante form, mønstre og huller netop tager sit designmæssige udgangspunkt i ornamentik.

Samtidig vil vi også se en stærk tendens til primærfarver, altså meget klare, dominerende og rene farver.

”Folk skal lige tænke en ekstra gang over det, før de køber et farvet køkken. Men det kommer de til,” lover designeren og afslører, at hvis han selv skulle vælge farverne til et nyt køkken, ville han beslutte sig for en grøn, en rødorange og en gul.

Varm og trendy hippie-kontrast
For tiden er nemlig blevet moden til igen at trække halvfjerdsernes farvepalet frem fra gemmerne. Den er ikke længere halvpinlig og kikset hippieagtig, men både varm og trendy.
Og som Flemming Lindholdt Madsen da også udtrykker med sit farvevalg, så vil tendensen desuden tillade brugen af flere farver sammen. For eksempel i form af spisebordsstole i forskellige klare farver, såsom grøn, gul, blå, rød orange mv.

Opblødet møbelform er in
Også formen er et af de nye designprincipper, som vil blive behandlet i 2009. Også her tager Flemming Lindholdt Madsen udgangspunkt i et allerede eksisterende eksempel, skabt af endnu en visionær designer. Denne gang drejer det sig om den verdensberømte komet Tom Dixons banebrydende Wingback stol, der med sin konstruktion og specielle udseende ligesom bløder formen op og hiver noget af det stramme væk.

”Folk tager den hurtigt til sig og sætter sig i den, så jeg tror at det bliver en klassiker,” siger Flemming Lindholdt Madsen.

Pynt op og spring ud
Så skal man være med på den seneste boligbølge anno 2009, drejer det sig altså om at droppe fobien mod den glade farvepalet, glemme alt om det råhvide, det mørke og støvede og i stedet pynte hjemmet op med farver, orientalsk ornamentik og bløde former.
Former, farver og møblerne kan blandes sammen efter smag, bare man husker de æstetisk og praktisk rette sammensætninger. Så det sidste råd lyder: Hent inspiration i halvfjerdserne og vær kreativ!


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk