Søg på arkitekt

 

10 gode råd til et bedre klima i soveværelset


12-10-2009 15:20:00
 
 
print
Nogle kan lide det koldt, andre vil have det lunt og hyggeligt. Der er mange vidt forskellige opfattelser af, hvordan temperaturmåleren skal indstilles i soveværelset. Uanset temperaturen er det dog vigtigt at huske at lufte ud, og det er vi danskere ikke for gode til. Hver femte bolig i Danmark har problemer med indeklimaet, og her er det især i soveværelset, at luften bliver lidt for fugtig.

Undgå ubudne gæster – luft ud
Når vi i gennemsnit opholder os syv til otte timer i soveværelset hvert eneste døgn, bliver der dannet en masse fugtig luft. Denne luft skal ventileres ud – et fugtigt indeklima er nemlig årsag til skimmelsvamp, husstøvmider og andre skadedyr, som vi helst ikke vil have besøg af.

Bolius, Boligejernes Videnscenter har listet 10 gode råd til et bedre klima i soveværelset – og i sidste ende en bedre nattesøvn.

1. Luft soveværelset ud med gennemtræk morgen og aften i minimum 5-10 minutter - sommer og vinter.

2. Soveværelset bør have vinduer eller døre, der kan åbnes.

3. Vinduet i soveværelset bør ikke stå åbent hele tiden. Rummet bør om dagen have samme temperatur som boligens øvrige rum, 20-22 grader.

4. Hvis der dannes dug på ruden i soveværelset i løbet af dagen, er rummet for koldt, og der bør skrues op for varmen.

5. Er der kondens på ruderne i soveværelset om morgenen, bør rummet luftes godt ud med det samme, da der så er for meget fugt i luften.

6. Da soveværelset som regel er et koldt rum, bør der i gamle huse ikke stå skabe, reoler og kommoder direkte op ad ydermuren, da der kan komme skimmelsvamp på bagsiden af skabet.

7. Det er bedst med trægulv i soveværelset, da det er nemmest at holde rent. Gulvtæpper kan indeholde rigtig meget støv og snavs, som påvirker indeklimaet negativt.

8. Sørg for at holde soveværelset ryddeligt og rent.

9. Soveværelset er ikke god som arbejdsplads med f.eks. computer og printer. Apparaterne afgiver varme og afgasser, og det forringer indeklimaet.

10. Det er ulovligt at have soveværelse i kælderen, og det vil i de fleste tilfælde også være usundt.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk