Søg på arkitekt

 

10 designere kåret ved Design Awards 2008


19-09-2008 09:11:00
 
 
 
 
print

De bedste inden for dansk design er netop blevet kåret ved Design Awards 2008 – Louise Campbell, Jacob Wagner og Gam plus Fratesi er blandt de 10 vindere, som netop nu kan opleves i Dansk Design Center.

Den 4. september 2008 kårede Bolig Magasinet de allerbedste inden for design, arkitektur og indretning. Det skete ved et stort awardshow på Charlottenborg, hvor 50 danske og 5 udenlandske designnavne og producenter dystede om 10 forskellige priser.

Der blev uddelt priser i følgende kategorier:

Bedste designer: 
Jakob Wagner

Bedste arkitekt/tegnestue: 
Lene Tranberg fra tegnestuen Lundgaard & Tranberg

Bedste kunsthåndværker: 
Claydies

Bedste indretning: 
Karriere Bar

Bedste design: 
Stingray, v.Thomas Pedersen

Bedste udenlandske navn: 
Jaime Hayon

Årets bedste butik: 
Cph Square Space

Bedste upcoming: 
Gam plus Fratesi

Bedste producent: 
Muuto

Læsernes Designfavorit: 
Louise Campbell

”Ideen med Design Awards er at hylde alle de fantastiske og nytænkende designere, arkitekter og butikker, som er med til at præge den danske designscene. Vinderne har det til fælles, at de alle giver inspirerende og overraskende designoplevelser, der gør vores hjem og verden omkring os smukkere og mere spændende at leve i,” fortæller Louise Lehrmann, chefredaktør for Bolig Magasinet.

Campbell er danskernes favorit
To af de mest spændende priser ved Design Awards 2008 var bedste upcoming og danskernes favoritpris. Upcoming-prisen blev fulgt af 10.000 kr. og gik til designerparret Gam plus Fratesi. De kombinerer det klassiske danske design med det sprælske italienske og har trods deres unge alder allerede flere møbler i produktion. Designerdronningen Louise Campbell, der glæder danskerne med sit poetiske og nytænkende design, løb ikke overraskende med sejren som danskernes favoritpris.

Særudstilling med vinderne
”Godt design er også brugbart design i indretningen derhjemme, og derfor er også helt essentielt, at danskerne selv kårer deres egen favorit. Louise Campbell har skabt et hav af populære produkter for bl.a. Louis Poulsen, Stelton, Hay og Royal Copenhagen og har hele vejen formået at begejstre både designverdenen og forbrugerne – og det er jo lidt af en kunst,” siger Louise Lehrmann.

Du kan se vinderne og en perlerække af deres spændende designs på en særudstilling i Dansk Design Center den 9.-28. september 2008.
Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk