Søg på arkitekt

 

”Se Lyset” sætter fokus på fremtidens belysning


23-01-2009 08:38:00
 

Glødepæren er på vej ud. LED og OLED er fremtiden.


Glødepæren er på vej ud. LED og OLED er fremtiden.

 

Dansk Design Center på HC Andersens Boulevard i København.


Dansk Design Center på HC Andersens Boulevard i København.

 
print
”Se Lyset” er navnet på en oplysende og fascinerende udstilling om fremtidens lys, som åbner dørene for publikum ultimo januar 2009.

Med fokus på bæredygtighed og kvalitet viser udstillingen ”Se Lyset” de lyskilder, som er til rådighed i dag, og hvilke mulige lyskilder fremtiden vil bringe.

Gå på opdagelse i lysuniverset
Udstillingen er et episk landskab af lysinstallationer, hvor man kan gå på opdagelse i lysets univers og interagere med de nyeste teknologier.

Undervejs fortæller eksperter via film om den grundlæggende forståelse af dagslys og om fremtidens scenarier, hvor lyset bliver et redskab til personlig kommunikation såvel som massekommunikation.

Udstillingen strækker sig fra 30. januar til 9. august 2009 i Dansk Design Center på HC Andersens Boulevard 27 i København.

LED og OLED er fremtiden
Belysning er inde i en omfattende udvikling i disse år. I Australien, New Zealand og i Californien er det allerede besluttet at forbyde glødepærer.

Det lys, vi er vant til at se vores arbejde, vores mad og hinanden i, er på vej ud. Men hvad kommer så i stedet?

Belysningsbranchen deler teknologi med computere, biler og mobiltelefoner, og herfra har man udviklet lyskilder som metalhalogen og LED.

Især LED og OLED skaber helt nye muligheder for designere, arkitekter og producenter. Lamper erstattes af lysende flader i møbler, vægge, tekstiler, gulve, osv.

Der er både penge og CO2 at spare med de nye muligheder inden for belysning – en spændende udfordring at tage op for branchen og en stor inspiration til andre virksomheder.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk