Søg på arkitekt

 

’Grønt design’ er den nye trend


02-10-2009 09:09:00
 

We:Do:Wood


We:Do:Wood

 

Helena Rohner


Helena Rohner

 
print
Det er helt i tidens trend at tænke bæredygtigt – også når vi shopper designermøbler og boligaccessories. Og så er de hotte natur- og genbrugsmaterialer en lækker og kærkommen kontrast til de hvide vægge og minimalistiske udtryk i det moderne hjem. Derfor har flere designere og producenter valgt at tage udfordringen op og skabe en kollektion, som tager hensyn til miljøet og udnytter naturens unikke materialer, former og farver.

Munio bevarer regnskoven
Det nye danske designerbrand Munio producerer interiørprodukter af høj kvalitet – og med den ’miljøvenlige’ vision at medvirke til at bevare klodens fældningstruede regnskove. Den første kollektion af boligaccessories består af skåle, bakker, vaser og lysestager designet af den spansk-sweiziske designer Helena Rohner. Produkterne er skabt med udgangspunkt i bæredygtigt træ – og naturens varme, rustikke farver giver kollektionen sit organiske udtryk.

Populært at designe i kork
Bordskånere, glasbrikker og dækkeservietter i kork er dele af en ny kollektion lanceret af Applicata, som sælger lækre design- og livsstilsprodukter fra en række udenlandske producenter. Applicata repræsenterer såvel tradition som innovation og samarbejder med både etablerede og nye, unge designtalenter. Kollektionen i kork er designet af svenske Cajsa Jacobsen, som har udnyttet et restprodukt fra produktion af korkpropper til at producere sine yderst dekorative og bæredygtige produkter.

We:Do:Wood
At bruge materialer, der er sunde, levende og naturlige er også helt i tråd med møbelsnedkerne Sebastian Jørgensen og Henrik Thygesen designfilosofi. Klimaet spiller en central rolle i møbelsnedkernes produktion; ”derfor styrer vi uden om regnskovstræ og satser på det bæredygtige materiale bambus”. Resultater er blandt andet en række smukke og miljøvenlige møbelløsninger i bambus og træ - køkkener, borde, reoler, og mange andre møbler specialdesignet efter kundernes specifikke ønsker.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk