Søg på arkitekt

 
MØBLER - STUEN - SOFAER - MODEL GIGA

Model Giga
Produktets beskrivelse
Giga – sofa sat på formel

Den præsenterer sig som et stort legeland af muligheder. Her kan du sidde, flyde – og tilmed bruge sofaen som seng, fordi der hverken er ryg eller armlæn. Kun løse puder, der er byggeklodser, så du hver dag kan bygge sofaen om alt efter behov. Men hvordan kan man sidde i en sofa uden ryg? Svaret er ren matematik, for Giga er sofa sat på formel.

Ideen er i virkeligheden gammel. Helt tilbage i 1980-erne tænkte Jens Eilersen tanken om dette ultra-fleksible legeland. Systemet blev allerede dengang patenteret, sat i produktion og blev et kæmpe hit. Nu er hittet genoplivet med små modificeringer. Men det helt grundlæggende er stadig et stykke snedig matematik kombineret med et unikt plastikmateriale.

Forestil dig et par selvsiddende strømper

”Da jeg ultimo 80-erne puslede med, hvordan jeg skulle få en løs ryg til at stå fast midt på et gigantisk sofasæde, var jeg vist lidt heldig” røber Jens Eilersen. ”Min ide var at finde det rigtige størrelsesforhold mellem ryggens højde og dybde, så jeg udnytte kropsvægt og tyngdekraft. Samtidig forestillede jeg mig, at rygelementerne var belagt med en slags klæbende materiale som det, enhver kvinde i dag kender fra selvsiddende strømper. Da jeg kontaktede en fabrik, som fremstillede den slags, havde de netop udviklet en variant, der kunne sidde på stof. Jeg gik straks i gang. Grundfladen skulle naturligvis være større end højden på ryggen. Ellers vil ryggen vælte bagover. Jeg nåede gennem eksperimenter frem til det rette forhold således, at kroppens vægt netop trykker den løse ryg perfekt ned mod sædet, så den står fuldstændig fast.”

Svævende og vamset legeplads

Gigas krop er et tyndt, vamset sæde på 130 x 210 cm. Det vamsede udtryk får Giga på to måder. Først og fremmest er sædet Eilersens velkendte duntop, der føjer sig efter din krop men rejser sig, så snart du giver sofaen et par dask med håndfladen. Dernæst fra betrækket. Det er nemlig monteret løst og skødesløst for at give et lidt mere afslappet udtryk. De flytbare rygge er solidt støbt i skum og er samtidig vinklet, så de krummer sig om dig og giver ekstra støtte. Kombinationen mellem den lave skumryg og den bløde, 50 cm høje, dunpude giver den perfekte støtte og komfort. Den megastore sofa-legeplads med puder svæver på 14 cm runde stålben.
 

Designet af Jens Juul Eilersen - vis profil

 
Producent kontaktinformationer
 
Adresse
Fabriksvej 2
5485  Skamby
Denmark
Telefon og fax
tlf: + 45 6485 1008
fax: + 45 6485 1057
Web
Webside: www.eilersen.eu
Mail: sales@eilersen.eu
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk