Søg på arkitekt

 
Designere -

Erik Ole Jørgensen

Erik Ole Jørgensen

Sansen for farveskalaer og farvekombinationer kendetegner møbelarkitekten og tekstildesigneren Erik Ole Jørgensens (1927-2002) omfattende produktion. Dette talent opdagede den 19-årige, nyuddannede møbelpolstrer, da han et helt år - 1944-45, krigens sidste vinter - var indlagt på Frederiksberg Hospital, bundet til sengen af polio. Det var her Erik Ole Jørgensen begyndte at male akvareller, og da han blev rask, bragte han interessen for farver og mønstre med sig i sit professionelle liv.

Nogle år senere tog han afgangseksamen fra Kunsthåndværkerskolens snedkerlinje, men det var i lige så høj grad tekstilerne, der optog ham. Gennem hele sin lange og flittige karriere arbejdede han således parallelt med træ og tekstil, og i begge spor efterlod han sig produkter, som blev folkeeje. Hans enkle sofa, oprindelig tegnet til FDB, er i dag en efterspurgt klassiker. Og de utallige tekstiler, han tegnede for Kvadrat, produceres stadig - med små, opdaterede farvejusteringer efter hans egne anvisninger.

Erik Ole Jørgensen var et beskedent menneske. Han luftede ikke store tanker om sin egen person, men var til gengæld levende interesseret i produktionsmetoderne bag møblerne. Hans design er tæt på håndværket og kendetegnet ved en ukrukket og ærlig ligefremhed.

Sygdommen overvandt han aldrig helt, men den lagde ikke en dæmper på hans arbejdsindsats. Heller ikke privat, hvor Erik Ole Jørgensens passion var at ombygge gamle, faldefærdige huse. Omtrent hvert fjerde år, når et projekt var færdigt, flyttede han familien til en ny adresse - og begyndte forfra. Der står en hel del huse indrettet af Ole Erik Jørgensen i det nordsjællandske.
 
 
 
 
Produkter
Brug rum-menuen til venstre for at se produkter designet af Erik Ole Jørgensen.
til designeroversigt...
tilbage
Vis antal produkter 

DESIGNERE - ERIK OLE JØRGENSEN - MØBLER - STUEN - SOFAER - EJ 315
DESIGNERE - ERIK OLE JØRGENSEN - MØBLER - STUEN - SOFAER - EJ 315


Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk